keskiviikko 27. helmikuuta 2019

DAVOS - JACOBSHORN - Se pienempi alue

Keskiviikko avautui aurinkoisena, hyvältä näyttää edelleen! Tänään suuntana oli Jakobshornin rinnealue.

Davos-Jacobshorn:
Reilun 11000 asukkaan Davos sijaitsee 1550 metriä merenpinnan yläpuolella, kaupungilla on pitkät turismiperinteet aina 1800-luvulta asti. Davosista onkin kehittynyt tunnettu kansainvälinen loma-, kylpylä-, parantola- konferenssi- ja kulttuurikeskus. Myös hiihtoturismilla on pitkät perinteet, laaksosta löytyy viisi erillistä hiihtoaluetta, Parsennan jälkeen toiseksi suurin niistä on vastapuolella laaksoa sijaitseva Jacobshorn.
Jacobshornille noustaan kabiinihissillä Davos Platzista, rinteet asettuvat pääosin 2000m-2600m välille. Rinnemäärä on huomattavasti pienempi kuin Parsennassa ja täälläkin painopiste on sinisissä ja punaisissa turistirinteissä, mutta myös muutama jyrkempi rinne mahtuu joukkoon.
Alueella liikennöi tehokas skibussi- ja junaliikenne, julkinen liikenne on ilmaista kun pyytää majoittuksen yhteydessä itselleen "Davos Klosters Cardin".


Heti hotellin yläpuolella olevalla pääkadulla kulkee tiheään skibusseja, hetken odottelun jälkeen loikka kyytiin ja kilometrin päässä pois. Pysäkiltä vielä pieni kävely alamäkeen ja siinä hissiasema olikin. Ei näkynyt jonoja.

Brämabuel 2492 m
Nousin suoraan Brämabuellille tuolihissillä. Täältä lähti alas kaksi rinnettä, varsinkin rinne 1 oli hieno laskettava. Jyrkällä putouksella alkava vaihteleva vauhtirinne oli loistavassa kunnossa, rinne koetteli todellakin jalkojen lihaskuntoa. Rinne tuli laskettua useampaan otteeseen ennen siirtymistä alueen toiselle laidalle.

Musta nro 1
Jacobshornille noustiin isolla kabiinilla, huipulta aukeaa kolmen tuolihissin ja useamman rinteen alue. Laitimmainen hissi nostaa Jatzhutten huipulle olevalle ravintolalle. 

Ylhäällä Jakobshorn 2590 m
Alueen rinteet olivat peruspunaisia tai sinisiä, keskimmäisissä rinteissä oli välillä arvaamattomasti liikkuvia nuorisolaumoja riesaksi asti. Osassa rinteistä sai kuitenkin laskettua ihan mukavan pitkiä siivuja.

Maisema Jatzhuttelta

Terassitauon jälkeen siirryttiin takaisin Brämabuellin jyrkemmille rinteille. Siirryttäessä alkupätkä Jacobshornilta on vauhdikasta mustaa, rinne on alueen toiseksi hauskin laskettava 1:n jälkeen.

Rinne nro 1
Alhaalla Davos Platz

Iltapäivä hupenikin nopeasti, viimeisenä laskettiin rinnettä 3 alas Davosiin. Rinne on siirtymätyyppinen ja paikoin hyvin loiva, mutta pituutta tulee paljon ja maisemien ihailuun jäi mukavasti aikaa. Ihan hauska päätös päivälle, vuoristoon kannattaa aina tulla.
Auton pakkauksen jälkeen nokka käännettiin kohti Sedrunia, siellä odottaa majoitus ja huomenna Andermatt-Sedrun Skiarenan rinteet.


Mitä Davos-Jacobshornista jäi mieleen: 
  • Loistava sää 
  • Hienot maisemat tälläkin puolella
  • Laskettavaa riittää kunnolla vain puoleksi päiväksi, alue on kuitenkin melko suppea isompiin keskuksiin verrattuna 
  • Alueen tarjonta pääosin "turistirinteitä", vauhdikkaampaa laskettavaa vain parin rinteen verran
  • Jatzhutten laidan rinteet pehmenivät suorassa auringon paisteessa melko möhjöksi iltapäivällä
  • Kaikenkaikkiaan toimiva alue runsaine palveluineen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti